Welkom in onze trainingen webshop

Workshop Systems Thinking (in-house)

Meer afbeeldingen

Beschrijving

Details

Tijdens deze nieuwe driedaagse training van How2SE verdiep je je in Systems Thinking en leer je hoe Systems Thinking je kan helpen om problemen bij complexe projecten op te lossen. Systems Thinking gaat uit van de premisse dat de interacties tussen de verschillende onderdelen binnen een systeem en de interacties van het systeem met haar omgeving allebei even belangrijk zijn voor de gedragingen van het systeem. Systems Thinking leert je ‘uitzoomen’, kijken naar het grote plaatje. Dus ook naar alle factoren waar jij misschien geen invloed op hebt maar die wel invloed hebben op jouw systeem. System Thinking wordt vaak gebruikt om problemen binnen een systeem op te lossen waarbij oorzaak en gevolg niet direct helder zijn. De holistische benadering geeft nieuwe inzichten die jou helpen de interacties tussen de verschillende onderdelen en daarmee het totale systeem te verbeteren. Dit filmpje, van James Swanson (Youtube) laat zien wat Systems Thinking kan betekenen in de zorg.

Onderwerpen

  • Korte recap van Systems Engineering en de relatie met Systems Thinking
  • Wat is Systems Thinking en waarom is het van belang?
  • Wat is Emergence (optredend gedrag) en het onderscheiden van positieve en negatieve effecten hiervan. Hoe ga je daarmee om?
  • Wat is het belang van systeemhiërarchie?
  • Hoe helpt de systeemcontext bij het inkaderen van het systeem en zijn context?
  • Welke rol speelt Systems Thinking bij het managen van het systeem?
  • Wat is de link met Systeem Architectuur, Systeem Ontwerp en Verificatie & Validatie?
  • Hoe kan Systems Thinking helpen bij het in beeld brengen van de effecten van interne en externe organisatorische factoren, bedrijfsdoelen en technologie op een systeem?
  • De factor mens bij Systems Thinking en de rol van ethiek.
  • Hoe verschillend om te gaan met complexe, gecompliceerde, chaotische en eenvoudige systemen?

Jouw winst

Na afloop van deze training weet je wat Systems Thinking voor jou in de praktijk kan betekenen en hoe je Systems Thinking kunt inzetten om de werking van het systeem beter te doorgronden, de resultaten te verbeteren en voorbereid te zijn op de toekomst.

Voor wie?

De training Systems Thinking is bedoeld voor lead engineers, systems engineers, systeemarchitecten en management.

Individuele INCOSE-NL leden hebben recht op 10% korting. Deze korting wordt separaat verrekend na bevestiging van het lidmaatschap door INCOSE.

Uw trainer(s)

Beoordelen
Workshop Systems Thinking (in-house)
€ 0,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

* Verplichte velden

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.